Hitri vodiči za uporabnike

Hitri vodiči za upravitelje

Teme pomoči

Integracije

Protokol in navodila za postavitev testnega sistema EBA


Ta stran je namenjena večjim podjetjem in podjetjem, v katerih so integracije med sistemom EBA in drugo programsko rešitvijo bolj zapletene. Predlagamo, da si ta podjetja predpišejo protokol za posodobitev verzije sistema EBA. Vzorčen protokol je opisan v nadaljevanju. 

Agencija EBA pred vsako izdajo nove verzije program EBA v celoti temeljito testira in izdaja stabilne verzije. Zaradi kompleksnosti rešitev sistema EBA, ERP sistema, njune integracije in zaradi različnih konfiguracij pri naših strankah se še vedno lahko pojavi kaka nepredvidena težava.

V izogib tovrstnim težavam, ki lahko upočasnijo poslovanje, našim strankam zato močno priporočamo, da vzpostavijo testni sistem, na katerem novo verzijo EBA ali ERP sistema najprej v celoti preskusijo - pomeni, da integracija in oba programa delujeta kot pričakovano. Ko potrdite, da pri novi verziji ni nepredvidenega delovanja, izvedete nadgradnjo tudi v produkcijo.Postavitev testnega sistema EBA

Postavitev testnega sistema je enostavna in poteka v treh korakih:

- narediti je potrebno varnostno kopijo obstoječe baze

- odpreti novo prazno bazo in namestiti kopijo programa EBA

- obnoviti varnostno kopijo v testno kopijo programa

- sledi testiranje nove verzije na testni kopiji baze1. Za izdelavo varnostne kopije sledite tem navodilom.


2. Naredite novo prazno bazo za test, po navodilih za Kreiranje nove baze.


3. Z uradne spletne strani agencije EBA presnemite namestitveno datoteko zadnje stabilne verzije programa EBA


4. Zaženite namestitveni program nove verzije in sledite navodilom namestitvenega čarovnika

V drugem koraku izberite možnost "Nova različica za test"

Izberemo Nova različica za test


Obkljukajte ustrezne komponente programa za namestitev

Komponente programa za namestitev


Namestitveni čarovnik sam predlaga pot za namestitev testne verzije programa. Po potrebi lahko izberete drugo pot, ampak bodite previdni, da ne presnamete produkcijske verzije.

Pot namestitve testne verzije


V naslednjem koraku izberemo možnost "Ne ustvari bližnjic"

Ne ustvarimo bližnjic


Ko pridemo do koraka, kjer vnesemo podatke za povezavo na bazo, vnesemo podatke do kopije produkcijske baze, torej podatke za testno povezavo in dodamo kljukico "Povezava na testno agencijo".

Vnesemo podakte do testne baze podatkov


V zadnjem koraku odstranimo kljukico "Zaženi EBA 2.9.5"

Odstranimo kljukico za zagon programa


Postopek namestitve testne verzije programa EBA je končan.


Na namizje se je namestila nova ikona do testne različice programa EBA. Program zaženite prek te ikone in pričnite s testiranjem. 

Ikona za testno različico programa5. Obnovite varnostno kopijo po teh navodilih.
Če potrebujete dodatno pomoč, ali dodatne informacije pri vzpostavitvi testnega sistema, se lahko obrnete na svojega ponudnika podpore za sistem EBA.


POMEMBNO:

Če ste za testni sistem uporabili kopijo produkcijske baze, v kopiji NE SMETE prožiti funkcije pošlji / prejmi! Sicer lahko kak elektronski dokument prejmete v kopijo baze, namesto v pravo produkcijsko bazo.

Testno bazo naredite nepovezljivo na agencijo. Pojdite v meni Orodja > Nastavitve. Pritisnite tipki [CRTL] + [F12], v vrstico Naslov agencije vpišite: "noconnect" in shranite.
Kljukice "Povezava na testno agencijo" za tem ne spreminjajte. To storite na računalniku, kjer imate pravice za pisanje v nastavitveno .ini datoteko.

Če imate verzijo 2.11 ali novejšo, po prijavi v testno bazo pojdite v meni Administracija > Splošne nastavitve > Ostalo in dodajte kljukico pri "Sistem je namenjen testiranju".


LAST_UPDATED2